Σολομός με βασιλικό

Το πιάτο αυτό είναι ακόμα καλύτερο αν το συνδυάσετε με ταμπουλέ ή μακαρόνια, αλλά ας μην γινόμαστε υπερβολικές.

Υλικά για τέσσερις μερίδες
4 έτοιμα κομμάτια φιλέτο σολομού
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Μαρινάρετε κάθε κομμάτι σολομού με το ¼ από την κουταλιά αλατιού και πιπεριού και πιέστε τα φύλλα βασιλικού μέσα στα φιλέτα, ανάμεσα στο κόκαλο και το κρέας του.
2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ιδανικό για σοτάρισμα.
3. Προσεκτικά τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του βασιλικού προς τα πάνω και ψήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
4. Αφαιρέστε την πέτσα και σερβίρετε.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης