Mπακλαβάς με αμύγδαλα και κρίθινο παξιμάδι
#tsoulotip: Εάν μας αρέσει προσθέτουμε άλλους ξηρούς καρπούς (επιλογής μας). Η συνταγή είναι για ένα ταψάκι μακρόστενο (όχι πολύ μεγάλο).
ΥΛΙΚΑ
400 γρ φύλλο Βηρυτού
70 γρ βούτυρο γάλακτος
70 γρ βούτυρο αγελάδας
100 γρ παξιμάδι κρίθινο
300 γρ αμύγδαλο ωμό
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σιρόπι:
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
Η συνέχεια στο giorgostsoulis.com