Κολοκυθοκεφτέδες από τον Γιώργο Τσούλη
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
#tsoulotip: Το μείγμα μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι και αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά έχουμε στραγγίσει τα κολοκυθάκια.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα (από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
130 γρ. φέτα, τριμμένη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 lime
½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
50 - 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρόκο αυγού
30 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού:
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό & ξύσμα από 1 lime
10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com