Χταποδοσαλάτα, από τον Γιώργο Τσούλη

Χταποδοσαλάτα, από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Επιλέγουμε να αρωματίσουμε το νερό με μπαχαρικά ώστε να δώσουμε έναν ενδιαφέρον χαρακτήρα στο χταπόδι μας. Μπορούμε να κάνουμε δοκιμές χωρίς όμως να παραβλέπουμε την χρήση ξυδιού.

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Μακαρόνια χυλοπίτες (βρασμένες)
120γρ. Χταπόδι (βρασμένο)
20γρ. Πιπεριά πράσινη
20γρ. Πιπεριά κόκκινη
20γρ. Ελαιόλαδο
20γρ Λιαστή ντομάτα (σε λωρίδες)
10γρ. Κρεμμύδι φρέσκο (σε ροδέλες)
10γρ. Κάππαρη
Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Αλάτι
Πιπέρι

Για το χταπόδι
Νερό (ίσα να καλύπτει το χταπόδι)
70ml Ξύδι μπαλσάμικο
4 Σπόρος μπαχάρι
2 Αστεροειδείς γλυκάνισους
2 Φύλλα δάφνης

Διάβασε περισσότερα στο giorgostsoulis.com