Πώς μπορείς να φτιάξεις ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Αφράτα μπιφτέκια με συμβουλές της μαμάς!
Το να φτιάχνεις μπιφτέκια θεωρείται από τα πιο εύκολα πράγματα στο κομμάτι της μαγειρικής. Το να πετύχεις όμως ζουμερά μπιφτέκια και αφράτα είναι κάπως πιο ''δύσκολο'' ειδικά για σένα που αποφεύγεις το ψωμί στα υλικά. Και όμως κάπου εδώ ξεπροβάλλουμε εμείς ως τζίνι και σου δίνουμε tips. Άκουσέ μας προσεκτικά.
Πώς θα φτιάξεις, λοιπόν, αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί;
To μυστικό βρίσκεται στο αυγό. Επίσης, πρέπει να προσθέσεις και λίγο ξίδι στο μείγμα για να μη μυρίζει το αυγό αλλά και για να γίνει πιο αφράτος ο κιμάς. Η προτεινόμενη αναλογία είναι 1 αβγό και 1 κουτ. σούπας ξίδι ανά 1/2 κιλό κιμά.
Επίσης, χρήσιμο υλικό για να βγουν πιο αφράτα τα μπιφτέκια σου είναι το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα μαζί με τα υγρά τους . Όσον αφορά την αναλογία, σκέψου πως για 1 κιλό κιμά χρειάζεσαι 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και 2 μέτριες ντομάτες.
Όσο πλάθεις τα μπιφτέκια σου να θυμάσαι πως πρέπει να βρέχεις τα χέρια σου είτε με λίγο ελαιόλαδο, είτε με λίγη μπύρα.
Με τι να αντικαταστήσεις το ψωμί;
Με τριμμένη φρυγανιά, με κουάκερ, με πλιγούρι ή με υπερβολικά βρασμένο ρύζι.
Αυτό το διάβασες;
Ποιο είναι το κόλπο για να είναι πάντα τραγανές οι τηγανιτές πατάτες