Μοσχαρίσια ουρά με παπαρδέλες
#tsoulotip: Το τριμμένο κάρδαμο δίνει ακόμα πιο έντονη γεύση στο φαγητό μας.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό παπαρδέλες
2 ½ κιλά μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε κάθετες φέτες 4 εκ., ζητήστε από τον χασάπη σας να το κόψει
10 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα
2 stick σέλερι, ψιλοκομμένα
4 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα, τριμμένη
½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
10 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
4 γαρύφαλλα
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
300 ml κόκκινο γλυκό κρασί
1 ½ ltr νερό
1 κύβο ζωμό μοσχαριού
Αλάτι
Πιπέρι
Η συνέχεια στο giorgostsoulis.com