Μυρωδάτο σουφλέ λαχανικών
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για σουφλέ κατάλληλη και για αυτούς που δεν τρώνε κρέας, θα κάνει τους καλεσμένους σας να γλείφουν τα δάχτυλα τους. Και προσοχή! Το σουφλέ λένε θέλει ήσυχο περιβάλλον για φουσκώσει σωστά και να δώσει όλη του την μαγεία στην γεύση του.
Υλικά
2 μελιτζάνες
3 πατάτες
2 πιπεριές
4 ντομάτες
3 κρεμμύδια
5 κολοκυθάκια
1 κούπα κρέμα γάλακτος
500γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (όχι πολύ σκληρό)
½ ποτήρι λευκό κρασί
1/3 κούπα ελαιόλαδο
λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας)
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνετε με το κρασί και το λάδι. Τα αλατοπιπερώνετε.
2. Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. γύρω στα 15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια τα πασπαλίζεται με το τυρί.