Σπιτική συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι
Φτιάξε σε χρόνο dt την πιο νόστιμη μαρμελάδα.
Σου αρέσει να αλείφεις μαρμελάδα στο ψωμί σου και να εμπλουτίζεις το πρωινό σου γεύμα με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Τι πιο ωραίο.
Για αυτό ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη δική σου σπιτική μαρμελάδα. Δες τη συνταγή και τα υλικά.
Υλικά:
3 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
Μισό χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξεφλουδίζουμε . Ψιλοκόβουμε την φλούδα και πετάμε το λευκό μέρος του πορτοκαλιού γιατί θα μας πικρίσει την μαρμελάδα.
Έπειτα, κόβουμε τα πορτοκάλια και μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
Τέλος, μαζί με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και μισό χυμό λεμονιού σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
Η δοσολογία είναι για ένα βαζάκι