Μπρουσκέτες με τόνο και ντομάτα
Άλλες τις προφέρετε μπρουσέτες και άλλες μπρουσκέτες. Είτε όμως έχετε πτυχίο στα ιταλικά είτε όχι, δεν θα σας χρειαστεί, μιας και το μόνο που θα μπορείτε να πείτε αφού τις δοκιμάσετε θα είναι «μμμμμμμμμ». Mεσογειακό, δροσερό, υγιεινό, πεντανόστιμο. Τι άλλο να ζητήσετε από ένα πιάτο του δεκαλέπτου;
Υλικά
1 μεγάλη μπαγκέτα
2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
100 γρ. σάλτσα τομάτας (φρέσκια ή κέτσαπ)
1-2 κονσέρβες των 95 γρ. τόνο
½ ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ψημένο κουκουνάρι
μαϊντανός ή φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1. Κόψτε σε χοντρές διαγώνιες φέτες την μπαγκέτα. Βάλτε τες στο γκριλ και ψήστε τες και από τις δύο πλευρές. Όταν ψηθούν, βγάλτε τες από τον φούρνο και τρίψτε τις σκελίδες του σκόρδου στη μία πλευρά της κάθε φέτας.
2. Απλώστε τη σάλτσα τομάτας πάνω στις φέτες και στη κορυφή προσθέστε τον τόνο. Τέλος, προσθέστε το ξηρό κρεμμύδι, το κουκουνάρι και λίγο μαϊντανό ή βασιλικό. Οι μπρουσκέτες σας είναι έτοιμες.