Μουσακάς με μοσχάρι ραγού, από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: Πρέπει να μην έχει υγρασία το κρέας όταν το αδειάσουμε πάνω στα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα λαχανικά:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.
3 πατάτες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 1εκ.
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το ραγού:
1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3εκ.
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ξυλάκι κανέλας
2/4 κγ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
150 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο μοσχαριού
Χλιαρό νερό όσο χρειάζεται
Αλάτι και πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
3 κρόκους αυγού
2/4 κγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
100 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
4 κ.γ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
Διάβασε περισσότερα στο giorgostsoulis.com