4 μυστικά για την πιο νόστιμη ταραμοσαλάτα
Το αγαπημένο φαγητό της νηστείας, στην καλύτερη εκδοχή του
Την ταραμοσαλάτα είτε την λατρεύεις, είτε την μισείς. Ο συνδυασμός ταραμοσαλάτας πάνω σε λαγάνα, μπορεί να σε κάνει να φας μια λαγάνα ολόκληρη αλλά δώσε προσοχή καθώς 1 κουταλιά της σούπας (15-20 γραμμάρια) θα σου δώσει 120 θερμίδες.
Πώς θα φτιάξεις όμως την πιο νόστιμη μαμαδίστικη ταραμοσαλάτα.
Μυστικό νούμερο ένα: Θέλει ζυμωτό ψωμί. Όχι αγοραστό, όχι απλά χωριάτικο. Ζυμωτό ψωμί για να δέσει.
Μυστικό νούμερο δύο: Θέλει λεμόνι, φρέσκο λεμόνι από τον κήπο, μυρωδάτο, κομμένο πριν λίγα λεπτά.
Μυστικό νούμερο τρία: Θέλει δύο είδη λαδιού: Και σπορέλαιο αλλά και ελαιόλαδο.
Μυστικό νούμερο τέσσερα και βασικότερο όλων: Ο ταραμάς πρέπει να είναι λευκός κι όχι κόκκινος. Αν σκεφτείς πως το βασικό υλικό της συνταγής είναι και το πιο φτηνό, αξίζει να δοκιμάσεις να την φτιάξεις.
Υλικά (για 1 μπολ)
100γρ. λευκό ταραμά
250γρ ψωμί ζυμωτό μπαγιάτικο
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζουμε σε νερό.
2. Αφού μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τον ταραμά.
3.Τα χτυπάμε (στο μπλέντερ) ρίχνοντας σταδιακά το λάδι και το λεμόνι, μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα.