Σπιτικό τσουρέκι
Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στην ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. Ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. Μαστίχα
1/4κ.γ. Μαχλέπι
3 Μεγάλα αυγά
120ml. Γάλα, πλήρες
3/4κ.γ. Αλάτι
150γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
2 Κρόκους αριωμένους σε λίγο νερό
Διάβασε όλη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com