Σιροπιαστό τσουρέκι
Το απόλυτο γλυκο
Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη.
Δείτε πως να φτιάξετε εύκολα την πλεξούδα του τσουρεκιού.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.γ. ξερή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4κ.γ. μαστίχα
1/4κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120ml. γάλα, πλήρες ελαφρώς ζεστό
3/4κ.γ. αλάτι
150γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
Διάβασε τη συνταγή στο giorgostsoulis.com