Παγωμένη γρανίτα με φράουλα και μπανάνα
Η γρανίτα είναι το must ρόφημα του καλοκαιριού. Τι καλύτερο λοιπόν από μια δροσιστική, παγωμένη, πολύχρωμη γρανίτα για να φτιάχνετε στο σπίτι σας με δικά σας υλικά, χωρίς να ξοδεύετε λεφτά σε μαγαζιά με αμφιβόλου ποιότητας παρόμοια ροφήματα; Η ακόλουθη συνταγή υπόσχεται να σας κάνει νόστιμη παρέα όλο το καλοκαίρι.
Υλικά
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, πολύ παγωμένος
280γρ. κατεψυγμένες φράουλες
1 κατεψυγμένη μπανάνα
Εκτέλεση
1.Παγώστε τα πορτοκάλια στον καταψύκτη.
2.Καθαρίστε τις φράουλες, βάλτε τες σε ένα μπολ και παγώστε τες μαζί με τα πορτοκάλια.
3.Κάντε το ίδιο και με τη μπανάνα.
4.Στύψτε τα πορτοκάλια, βάλτε τον χυμό τους στο μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα φρούτα.
5.Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και σερβίρετε. Αν προτιμάτε τον χυμό πιο παγωμένο, ρίξτε επιπλέον 2-3 παγάκια στο μίξερ και χτυπήστε ξανά.