Μπάμιες γιαχνί στο φούρνο

Ξέρουμε πόσο λατρεύετε τα λαδερά φαγητά και πόσο σας θυμίζουν καλοκαίρι. Λίγη φετούλα και αρκετό ψωμί για να βουτήξετε στο λαδάκι και ο παράδεισος των καλοφαγάδων είναι εδώ. Μπορείτε να κάνετε μία παραλλαγή της κλασικής συνταγής και να προσθέσετε διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας και πολλά μπαχάρια που ταιριάζουν στα κοκκινιστά.

Υλικά
½ κιλό μπάμιες
½ κιλό ντομάτες τριμμένες
2/3 κούπας λάδι
1-2 πιπεριές τσίλι, ολόκληρες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπα νερό
μαϊντανό
½ κούπα κόκκινο κρασί
Ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αφού καθαρίσετε τις μπάμιες, τις βάζετε σε ένα μπολ, τις ραντίζετε με το κρασί και τις πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι. Τις αφήνετε να μαριναριστούν για καμία ώρα.

2. Σεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε τις μπάμιες. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτετε και αυτά στο πυρέξ.

3. Συνεχίζετε βάζοντας τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, το μαϊντανό, τις πιπεριές τσίλι, λίγο πιπέρι και λίγη ζάχαρη και τα ανακατεύετε.

4. Βάζετε τις μπάμιες στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης