Αφράτες τηγανίτες για πρωινό

Αφράτες τηγανίτες για πρωινό

Φυσικά και το «πρωινό» δεν είναι περιοριστικό, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή κάθε στιγμή της μέρας που θα λαχταρίσετε τηγανίτες. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μέλι ή βούτυρο, αλλά και με κάποιο σιρόπι της αρεσκείας σας.

Υλικά
225γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
110γρ. ζάχαρη
3 αυγά
30γρ. βούτυρο αγελαδινό
240γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο και το γάλα, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνετε για ένα τέταρτο, περίπου, να ξεκουραστεί.
2.Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε μια κουτάλα από το μείγμα μέσα και κινείτε το τηγάνι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζετε την τηγανίτα και ψήνετε για άλλα 2 λεπτά και από την άλλη.
3.Βάζετε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστές. Σερβίρετε με όποιο από τα υλικά που αναφέραμε πριν επιθυμείτε.