Πίτες (σαν πίτσες) στο φούρνο με πέστο βασιλικό, ντοματίνια και κοφινάκι Βαλμά.
Και τώρα που είμαστε πια για καλά στο καλοκαίρι, φαντάσου μια γλυκιά βραδιά στη βεράντα με φίλους, κουβεντολόι, παγωμένη μπυρίτσα ή κρασάκι ή και ουζάκι αν προτιμάς. Αλλά πως; Σκέτα; Χωρίς μεζεδάκι; Χωρίς μεζεδάκι ποτέ! Και σου ‘χω ένα πανεύκολο, πάρα πάρα πολύ νόστιμο μεζεδάκι που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ.
Ατομικές πίτες – πίτσες με Κοφινάκι Βαλμά , πέστο βασιλικό και ντοματίνια.
Το Κοφινάκι Βαλμά είναι λευκό τυρί σε άλμη, με τη φόρμα που είχε το παραδοσιακό κοφινάκι των παλαιών τυροκόμων, παρασκευασμένο αποκλειστικά από γίδινο γάλα. Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη, ελαφρώς πιπεράτη, υφάλμυρη γεύση και πλούσιο άρωμα.
Υλικά
6 πίτες για σουβλάκια
2 κ. σ. πέστο βασιλικό
200 γρ. Κοφινάκι Βαλμά
8-10 ντοματίνια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Για 50 και πλέον χρόνια η εταιρεία ΒΑΛΜΑ παράγει και προωθεί παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα.
Η εταιρεία ξεκίνησε σαν μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής στον ορεινό όγκο του Χολομώντα και εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη επιχείρηση (3ης γενιάς πλέον) που εδραιώθηκε στο χώρο των τυροκομικών προϊόντων, διατηρώντας την παράδοση και την ποιότητα των προϊόντων της.
Εκτέλεση
- Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβω το Κοφινάκι Βαλμά.
- Αλείφω κάθε πίτα με λίγη από την ποσότητα του πέστο βασιλικό.
- Προσθέτω σε κάθε πίτα από το τριμμένο Κοφινάκι Βαλμά.
- Κόβω τα τοματίνια στη μέση και τοποθετώ μερικά από αυτά πάνω από το τυρί.
- Πασπαλίζω κάθε πίτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζω με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στα γκριλ, για περίπου 5 λεπτά.
Το Κοφινάκι Βαλμά μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες, ροδέλες ή σε κύβους και να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο,
σε σαλάτες, μαζί με φρούτα ,στη μαγειρική ή και ως συνοδευτικό με κρασί και με ποικιλία εκλεκτών τυριών.Ελαφρώς ψημένο, αναπτύσσει ιδιαίτερα αρώματα, που το κάνουν ιδανικό συστατικό σε πρωτότυπες σαλάτες και σε «προχωρημένα» πιάτα.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα κατσικίσιο τυρί χωρίς τη "βαριά" γεύση των κατσικίσιων τυριών.
Έχει σταθερή γεύση και ποιότητα ΒΑΛΜΑ.