Μαλακό ζαχαρωμένο ψωμί
Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού σε συνδυασμό με την ζαχαρένια γεύση του γλυκού κάνει ένα ελαφρύ και μυρωδάτο γλυκό. Ιδανικό για να συνοδεύσετε τα ζεστά ροφήματα σας αλλά και το σπιτικό παγωτό βανίλια που μόλις φτιάξατε.
Υλικά
250γρ. ανάλατο βούτυρο
125γρ. κρυσταλική ζάχαρη
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν απαλή μους. Συνηχείστε προσθέτοντας το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
3. Βάλτε την ζύμη στο βουτυρωμένο ταψάκι και βάλτε το ζαχαρωμένο ψωμί σας στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Όσο είναι ακόμα ζεστό πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη.