Λαχταριστός καλοκαιρινός μπακαλιάρος με κρασί
Τι κι αν έχει συννεφιά; Είναι καλοκαίρι και ένα τέλειο θαλασσινό πιάτο επιβάλλεται!
Το καλοκαίρι θέλει ουζάκι και ψαράκι μεζέ στην βεράντα -ακόμα καλύτερα αν είστε στο εξοχικό σας- μην σπαταλήσετε τον χρόνο σας για να κάνετε τον τέλειο μεζέ, χρειάζονται απλά υλικά και ένας φούρνος για να φτιάξετε ένα πολύ νόστιμο (και υγιεινό) φαγητό.
Υλικά
2 κιλά φρέσκο μπακαλιάρο
3 ποτήρια λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180C.
2. Πλένετε καλά τον μπακαλιάρο, τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τον περιχύνετε με τον μαϊντανό
3. Τον βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι και ρίχνετε πάνω από τα κομμάτια το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί και τα βάζετε στον φούρνο. Τα ψήνετε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι έτοιμα.