Τέσσερις συνταγές της Μυρτώς Αλικάκη που πρέπει να δοκιμάσεις με κοτόπουλο και χοιρινό
Η μαγείρισσα Μυρτώ Αλικάκη είναι η αγαπημένη μας!!!
Παρά τις θεατρικές και τηλεοπτικές της υποχρεώσεις, η Μυρτώ Αλικάκη δεν σταματά να μαγειρεύει και οι συνταγές της είναι διαλεχτές. Η πρόσφατη συνταγή της για κοτόπουλο με κρέμα, μουστάρδα και λευκό κρασί στη γάστρα, δεν κέρδισε τυχαία τα likes μας, αφού φαίνεται κάτι παραπάνω από λαχταριστή.
Μέχρι και ο συνάδελφος της Μυρτώς στο θέατρο, Νίκος Πολυδερόπουλος απόρησε γιατί δεν έχει δοκιμάσει ακόμα την λιχουδιά αυτή.
Φυσικά η Μυρτώ ζήτησε συγνώμη, και εμείς μαζέψαμε τις τέσσερις πιο ωραίες και πρόσφατες συνταγές της ηθοποιού για να τις φτιάξεις κι εσύ.
Ξεκινάμε με το κοτόπουλο:
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο σε μερίδες. Του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και το τοποθετούμε στη γάστρα .
Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί, ένα πακέτο κρέμα γάλακτος, και μία μεγάλη κουταλιά μουστάρδα. Το περιχύνουμε. Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με το καπάκι της γάστρας, στους 200 βαθμούς .
Μετά από περίπου 1 h, βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι!!!