Πεντανόστιμο κριθαρότο με μυλοκόπι και μελάνι σουπιάς

#tsoulotip: Προσοχή με το αλάτι, διότι το μελάνι σουπιάς είναι αλμυρό.

ΥΛΙΚΑ

1 μυλοκόπι, κομμένο σε φιλέτα και καθαρισμένο από την πέτσα

500 γρ. κριθαράκι

½ κ.γ. μελάνι σουπιάς

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο

150 ml λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1400 ml νερό

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης