Πεντανόστιμο κριθαρότο με μυλοκόπι και μελάνι σουπιάς
#tsoulotip: Προσοχή με το αλάτι, διότι το μελάνι σουπιάς είναι αλμυρό.
ΥΛΙΚΑ
1 μυλοκόπι, κομμένο σε φιλέτα και καθαρισμένο από την πέτσα
500 γρ. κριθαράκι
½ κ.γ. μελάνι σουπιάς
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
150 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1400 ml νερό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com