Γαρίδες για να μυρίσει θάλασσα η κουζίνα σας
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Ένα από τα πιο καλοκαιρινά φαγητά. Αν είστε οπαδός της καλοκαιρινής κουζίνας δεν γίνεται να μην λατρεύετε ένα γευστικό ριζότο με γαρίδες και πολύ σκορδάκι για γίνονται πικάντικες. Μπορείτε να διαλέξετε όποιο ρύζι επιθυμείτε ανάλογα με το πόσο σπυρωτό το θέλετε.
Υλικά
500γρ φρέσκιες γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
2. Τις περιχύνετε με το κρασί και τις αφήνετε να γίνουν μέχρι να εξατμιστεί αρκετή ποσότητα από το ζουμί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ρυζάκι