Πώς θα βράσεις σωστά την κινόα;

Πατούλια Κατερίνα

Η κινόα είναι το πιο δημοφιλές τρόφιμο αυτή τη στιγμή

Κινόα: μία πλήρης πρωτεΐνη και ένα ψευδοδημητριακό ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη με πολλαπλά ευεργετικά οφέλη ως προς την υγεία.

Τα τρία πιο γνωστά είδη κινόας είναι η λευκή, η κόκκινη και η μαύρη.

Η λευκή είναι πιο ουδέτερη και ιδανική αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει κινόα, η μαύρη και η κόκκινη έχουν έντονη και ξεχωριστή γεύση και είναι ιδανικές για σαλάτα.

Ξεκίνα ξεπλένοντας την κινόα: μιας και περιέχει ένα φυσικό περίβλημα, την σαπωνίνη που μπορεί να αφήσει μια πικρή γεύση στο βρασμένο σπόρο. Η χύμα κινόα περιέχει σίγουρα σωπωνίνη ενώ η συσκευασμένη έχει συνήθως ξεπλυθεί. Κάποια βιβλία μαγειρικής προτείνουν να βυθίσουμε την κινόα σε νερό αποβραδίς.



Με μία κούπα κινόας, θα φτιάξεις τρεις κούπες βρασμένη κινόα.

Για να μαγειρέψεις μία κούπα κινόα, θα χρειαστείς 1 και ¾ της κούπας υγρό, είτε νερό, είτε ζωμό.

Μία κούπα κινόα χρειάζεται 20 λεπτά βρασμού.

Η κινόα παίρνει εξαιρετική γεύση ν βράσει μαζί με ζωμό ή λαχανικά και με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Αρχικά, καβουρδίζεις την κινόα με μια κουταλιά ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνεις το νερό ή το ζωμό μετά από δύο λεπτά. Βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι, μεταφέρεις εκτός φωτιάς και αφήνεις με κλειστό καπάκι για πέντε λεπτά ακόμα.

Ανοίγεις και ξεχωρίζεις απαλά την κινόα με ένα πιρούνι. Αν είναι πολύ κρατσανιστή, βράζεις για 5 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης