Η πιο καλοκαιρινή λεμονάδα
Το πιο δροσιστικό ποτό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού -υπομονή θα έρθουν όπου να ναι- είναι η λεμονάδα. Τι κάνει όμως την διαφορά από μία κλασική λεμονάδα και μία καλοκαιρινή; Μα φυσικά το πιο καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι.
Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό φρούτο από το καρπούζι και ο συνδυασμός λεμονάδας και καρπουζιού θα διώξει μακριά τον καύσωνα που έρχεται.
Υλικά
Χυμό από 2 λεμόνια
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 κούπα φρέσκα φύλλα μέντας
½ κούπα ακατέργαστη ζάχαρη
½ καρπούζι κομμένο σε κομμάτια (χωρίς κουκούτσια)
1 κούπα βότκα
Εκτέλεση
1. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού σε μία μεγάλη κανάτα, μαζί με τις φέτες λεμονιού. Συνεχίστε με την μέντα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
2. Πολτοποιήστε 1 κούπα από τα κομμάτια καρπουζιού και προσθέστε τε την μαζί με τα κομμάτια καρπουζιού στην κανάτα. Βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει.
3. Λίγο πριν καταναλώσετε την λεμονάδα, ρίξτε την βότκα και ανακατέψτε καλά. Η καλοκαιρινή λεμονάδα σας είναι έτοιμη.