Πώς θα φτιάξεις αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Αν δεν σου αρέσει κι εσένα το ψωμί στον κιμά, καλά κάνεις
Τη μαμά σου και τη γιαγιά σου, την θυμάσαι καλά, να μουσκεύει το ψωμί τριών ημερών τουλάχιστον και να το βάζει στα μπιφτέκια και τους κεφτέδες για να γίνουν αφράτοι.
Έλα όμως που ούτε ψωμί αγοράζεις συστηματικά, ούτε το ψωμί παλιώνει πια με τον ίδιο τρόπο εξαιτίας των συντηρητικών που έχει και σίγουρα δεν θα το βρεις τη στιγμή που το χρειάζεσαι για να φτιάξεις τα αφράτα μπιφτέκια.
Οι εναλλακτικές για αφράτα μπιφτέκια πολλές και διαφορετικές. Ξεκινάμε!
Νιφάδες βρώμης: Τέσσερις με πέντε κουταλιές της σούπας μέσα στον κιμά με λίγο χυμό λεμονιού είναι ικανές να κάνουν και το πιο flat μπιφτέκι ζουμερό. Μπορείς και να τις τρίψεις για να γίνουν σχεδόν αλεύρι ή να τις χρησιμοποιήσεις ως έχουν.
Γιαούρτι με μαγειρική σόδα: Διπλό εγγυημένος συνδυασμός. Προσθέτεις στον κιμά 2-3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι και 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη μαγειρική σόδας και απολαμβάνεις αφράτα μπιφτέκια.
Κρύο νερό και καλό ζύμωμα: Το αφράτο μπιφτέκι θέλει καλό και μπόλικο ζύμωμα και κρύο νεράκι στα χέρια κατά το ζύμωμα.
Ντομάτα ή κρεμμύδι με τα ζουμιά του: Δίνουν εγγυημένα στα μπιφτέκια σου τον όγκο που θες.
Ένα ποτήρι μπύρα: Θα κάνει τα μπιφτέκια σου ζουμερά και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μπύρα με αλκοόλ.