Το κέικ της διαιτολόγου για τις γιορτές χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι

Πατούλια Κατερίνα
Το κέικ της διαιτολόγου για τις γιορτές χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι

Ένα κέικ χωρίς ζάχαρη και χωρίς αλεύρι με τέλεια σοκολατένια γεύση

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει ένα κέικ που θα αγαπήσουν οι μαμάδες αλλά και όσοι ακολουθούν ένα είδος διατροφής στο οποίο δεν θέλουν να στερούνται τα γλυκά αλλά προσπαθούν να αποφεύγουν την ζάχαρη και το αλεύρι.

«Αυτο το «κέικ» θα το πουμε ΧΩΡΙΣ», τόνιζει η ειδικός μιας και δεν περιέχει καθόλου τα τυπικά υλικά ενός κέικ.

Θα χρειαστείς:

4 αυγά
200 γρ βούτυρο ξηρών καρπών (εγώ εφτιαξα τα μισά με φυστικοβούτυρο και τα άλλα μισά με ταχίνι)
100 γρ μέλι
1 βανίλια
1/2 κ.σούπας σόδα μαγειρική
1 κ.σούπας ξύδι
1 κ.σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Ψήνουμε στους 180 για 18 λεπτά σε φόρμες για cupcakes

Αν φτιάξεις το κέικ σε γιορτινά φορμάκια θα σου βγούν ανάλογα με το μέγεθος περίπου 14 με 15 κομμάτια με 130 θερμίδες το καθένα.

Δες περισσότερες συνταγές και μυστικά διατροφής της ειδικού στο Instagram: https://www.instagram.com/kliodim