Φτιάξε εύκολα μελομακάρονα με γέμιση σοκολάτα
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει, μόλις βγούν τα μελομακάρονα από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελέιως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
240 ml ελαιόλαδο
240 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 ml κονιάκ
120 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 γρ. αλεύρι μαλακό για τη σοκολάτα
Τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι:
700 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλλας
Φλούδες από 1 λεμόνι
2 κ.σ. κάρδαμο
Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com