Φτιάξε vegan σις κεμπάπ

Φτιάξε vegan σις κεμπάπ

Η vegan εκδοχή του αγαπημένου μας ανατολίτικου μεζέ.

ΥΛΙΚΑ

320 γρ. πατάτα, βρασμένη

300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

200 γρ. ρεβύθια, βρασμένα

70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

2 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

Για τη σάλτσα:

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. ζάχαρη, καστανή

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Ντομάτα, ψημένη

Πράσινη πιπεριά κέρατο, ψημένη

Πίτες αραβικές

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com