Πατατόπιτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Τραγανό φύλλο από σφολιάτα με γέμιση φρέσκιας πατάτας και διάφορων άλλων συστατικών, αναλόγως με τη διάθεσή σας, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, με αποτέλεσμα μια λαχταριστή πατατόπιτα που θα λατρέψετε, τόσο να φτιάχνετε όσο και να πειραματίζεστε κάθε φορά μαζί της.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
5 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
1.Βράζετε τις πατάτες, τις καθαρίζετε και τις πατάτε με το πιρούνι για να λιώσουν.
2.Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε μέσα στον πουρέ πατάτας.
3.Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4.Απλώνετε τη σφολιάτα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τη γεμίζετε με το μείγμα της γέμισης και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
5.Κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι πάνω στο φύλλο, ραντίζετε με λίγο λάδι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40, περίπου, λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Tips: Στη γέμιση μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο τυρί της επιλογής σας ή μανιτάρια, τα οποία θα έχετε σοτάρει πριν μαζί με το κρεμμύδι.