Μίνι cheesecake
Αν δεν θέλετε να φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες φαγητών ή γλυκών από φόβο μήπως χαλάσουν επειδή δεν θα έχετε χρόνο να τα φάτε, η ακόλουθη συνταγή είναι ότι χρειάζεστε. Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και σε ατομικό μέγεθος, ούτως ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την ποσότητα που θα φτιάξετε. Και είναι cheesecake που το αγαπάμε όλοι.
Υλικά:
2 κουτιά τυρί Philadelphia
12 βάφλες βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
½ κούπα ζάχαρη
2 αυγά
Εκτέλεση:
1.Βάλτε χάρτινα κεσεδάκια για κεκάκια σε μικρές μεταλλικές φόρμες και βάλτε μέσα από μία βάφλα.
2.Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το τυρί Philadelphia και τη βανίλια μέχρι να δέσουν καλά. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
3.Ρίξτε το μείγμα σε κάθε μία από τις φόρμες, περίπου μέχρι την κορυφή.
4.Ψήστε τις βάφλες στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και βγάλτε τις βάφλες από το ταψί μόλις κρυώσουν. Αλείψτε την κορυφή της κάθε μίας με μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο (μπορείτε και να αυτοσχεδιάσετε) και έχετε έτοιμα τα ατομικά σας cheesecakes.