Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μας «έβαλε τα γυαλιά». Η απίθανη συνταγή για σπανακόπιτα
Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε την πίτα της Ευρυδίκης
Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε. Προχτές, φτιάξαμε το ψωμί της Υβόννης Μπόσνιακ και σήμερα, δεν θα στο κρύψουμε, ανοίγουμε φύλλο για την σπανακόπιτα της Ευρυδίκης Βαλαβάνη.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 Ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
200 ml νερό
200 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι καυκαλίθρες
1/3 ματσάκι άνηθο
500 γραμμάρια φέτα
Πιπέρι και Αλάτι
Ζυμώνεις και αφήνεις το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Χωρίζεις σε έξι μπαλάκια και ανοίγεις φύλλο με πλάστη.
Στρώνεις τα τρία φύλλα και ανάμεσά τους αλείφεις με ελαιόλαδο. Βάζεις τα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις καλά με τα χέρια σου. Ρίχνεις τη γέμιση και στρώνεις τα υπόλοιπα τρία φύλλα με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Η Ευρυδίκη προτιμά φέτα βαρελίσια μαλακιά και χαράζει την πίτα πριν το ψήσιμο. Το μυστικό για φύλλο που κάνει κράτς: Πασπαλίζεις με νερό!