Το μυστικό για να πανάρεις σωστά τον μπακαλιάρο και το καλύτερο κουρκούτι με μπύρα και τσίπουρο
Αυτό το κουρκούτι θέλουμε
Μένεις σπίτι, έχεις προμηθευτεί το απαραίτητο φιλέτο μπακαλιάρου, το έχεις βάλει στο νερό για να φύγει το αλάτι και ήρθε η ώρα να το τηγανίσεις.
Χρειάζεσαι το κατάλληλο κουρκούτι και εμείς το βρήκαμε για σένα στην εκπομπή στην Φωλιά των Κούκου.
Ο Λάμπρος Βάκιαρος μας δίνει τα υλικά και τα μυστικά:
240 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
330 ml μπύρα παγωμένη
60 ml τσίπουρο
1 παγάκι.
Φτιάχνεις τον χυλό από τα υλικά εκτός από το παγάκι. Το παγάκι θα το ρίξεις τη στιγμή που θα πας να πανάρεις το ψάρι.
Τα μυστικά. Πριν περάσεις τον μπακαλιάρο από το αλεύρι (το σκέτο αλεύρι που θα πρέπει να έχεις), άλειψε με λεμόνι, έπειτα αλεύρωσε και τέλος πέρνα το ψάρι στο κουρκούτι.
Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή και το λάδι να καίει, δεν αφήνεις όμως το ψάρι να πέσει μέσα, το κρατάς μερικά δευτερόλεπτα για να τηγανιστεί ομοιόμορφα.