Η συνταγή της Τόνιας Σωτηροπούλου: Γλυκοπατάτες με kale και σως από ταχίνι

Ερμιόνη Σαρρή
Η συνταγή της Τόνιας Σωτηροπούλου: Γλυκοπατάτες με kale και σως από ταχίνι

Σήμερα μαγειρεύουμε μαζί με την Τόνια Σωτηροπούλου.


Η Τόνια Σωτηροπούλου είναι από τα κορίτσια της ελληνικής showbiz που αγαπά τις vegan συνταγές. Αυτές τις ημέρες, όπως θα εχεις δει και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πειραματίζεται στην κουζίνα και για αυτό της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας μία από τις συνταγές που αγαπά. Και ιδού πώς θα πετύχεις τις τέλειες γλυκοπατάτες με kale και σως από ταχίνι.



Δες την συνταγή:



Υλικά :

4 μεγάλες γλυκοπατάτες ( τις οποίες κόβουμε κάθετα στα 4 αφού τις πλύνουμε φυσικά .

250g kale

100 g ρεβύθια

Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

Κόλιανδρο

Λιαστές ντομάτες



Για το ταχίνι sauce

Λευκό ταχίνι 3/4 από το βαζάκι

1/4 κούπας νερό

Αλάτι

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 λεμόνι

Όλα στο μπλέντερ και είναι έτοιμο το μείγμα.



Προετοιμασία



Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί , τοποθετούμε τις πατάτες , βάζουμε από πάνω τα ρεβύθια ( αφού έχουμε βράσει νερό και μόλις βράσει έχουμε βάλει τα ρεβύθια για 10 λ) βάζουμε το κρεμμύδι , τα μπαχαρικά , λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.



-Μετά βγάζουμε το ταψί, βάζουμε το kale αφού έχουμε βάλει λίγο λάδι και αλάτι και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λ.



-Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε με ταχίνι σως .