Δροσερό, καλοκαιρινό ριζότο με γιαούρτι και αγγουράκι
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια πιο ανάλαφρη και δροσερή συνταγή για ριζότο, όπως επιβάλει άλλωστε η εποχή, για ένα γρήγορο αλλά γευστικό γεύμα που γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
¾ ποτηριού ρύζι (σπυρωτό)
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ αγγούρι
2,5 κούπες νερό (ή ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
άνηθος
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
1.Ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε το αγγούρι σε μπαστουνάκια, και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο για περίπου ένα λεπτό.
2.Ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το ξύδι.
3.Μόλις εξατμιστεί το ξύδι, προσθέτετε σιγά σιγά το νερό (ή τον ζωμό).
4.Τέλος, ρίχνετε το γιαούρτι και τον άνηθο και όσο αλατοπίπερο θέλετε.
5.Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.