Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς θέλουν αυτό το απλό υλικό!
Ούτε βρώμη, ούτε τριμμένη φρυγανιά
Θυμάσαι που πήγαινες στο χωριό του καλοκαίρι και η γιαγιά σου έψηνε στο τηγάνι τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια του κόσμου; Μην ήσουν πεινασμένη; Μήπως απλά, η απλότητα της γιαγιάς στα υλικά και η μεγάλη της φροντίδα έκανε την συνταγή να τα σπάει;
Ο Λάμπρος Βάκιαρος, Master Chef Παρακαλώ, έφτιαξε στην Φωλιά των Κου- Κου αυτά τα άπαιχτα κεφτεδάκια της γιαγιάς. Κι είναι ένα το μυστικό για να πετύχει το κεφτεδάκι και να είναι αφράτο! Ψωμί χωρίς κόρα, αν είναι και δύο -τριών ημερών, ακόμα καλύτερα έλεγε η δικιά μου η γιαγιά.
Το μουσκεύεις, το στραγγίζεις και τα κεφτεδάκια θα γίνουν πιο αφράτα από ποτέ.
Η συνταγή:
800 γρμ μοσχαρίσιο κιμά (20=25% λίπος)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία αυγά
200 γραμ ψωμί χωρίς κόρα
4 κ.σ δυόσμο
4 κ.σ μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
Τι να κάνεις με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μην είναι βαρύ το αποτέλεσμα;