Λαχταριστή μεσογειακή γαλοπούλα με ελιές και φέτα

Λαχταριστή μεσογειακή γαλοπούλα με ελιές και φέτα

Καλά τα γρήγορα και δροσιστικά γλυκά/ποτά/σνακ αλλά να φάμε και κανένα κανονικό φαγητό κι εμείς οι τεμπέλες, έτσι δεν είναι; Η ακόλουθη συνταγή είναι ακριβώς αυτό. Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό κυρίως πιάτο που θέλει ελάχιστο χρόνο για να ετοιμαστεί και μπορεί να το φτιάξει ο καθένας. Και μετά φάτε κι εκείνο το γλυκάκι που λέγαμε...

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
2 πιπεριές Φλωρίνης
3κ.σ. πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2/3 του σφηνοπότηρου ούζο
60γρ. φέτα μεχαμηλά λιπαρά
ελιές, κομμένες και χωρίς κουκούτσια


Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κύβους, τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φέτες και την πιπεριά σε κύβους.
2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο λάδι και στην συνέχεια προσθέτουμε και τη γαλοπούλα.
3. Όταν η γαλοπούλα πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, την σβήνουμε με ούζο.
4. Ρίχνουμε τον πελτέ και τις ελιές, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
5. Όταν είναι έτοιμο (θέλει περίπου 20 λεπτά), προσθέτουμε τη φέτα, την αφήνουμε να λιώσει και σερβίρουμε.