Η συνταγή της γιαγιάς: Tυρόπιτα χωρίς φύλλο
Η τυρόπιτα της τεμπέλας
Δε νομίζουμε τώρα που τελείωσε (ας πούμε) η καραντίνα, να μη μαγειρεύεις πλέον. Οκ, σίγουρα δεν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο όπως εκείνες τις ημέρες αλλά καλό θα ήταν να συνεχίσεις να μπαίνεις στην κουζίνα και να πειραματίζεσαι. Έστω και με τόσο εύκολες συνταγές μαγειρικής.
Σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Δες τι υλικά χρειάζεσαι και πώς ακριβώς θα την φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά:
• 2 κούπες αλεύρι
• 2 φρέσκα αυγά
• 400 γρ. φέτα
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Νερό
• 1 κ.σ baking powder
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180ο για περίπου 50 λεπτά.
Όταν η πίτα ροδίσει είναι έτοιμη για... κατανάλωση.
Τόσο απλά και εύκολα. Καλή μας όρεξη!