Ταλιατέλες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Μια μακαρονάδα ιδανική για καλοκαίρι, με λαχταριστά κομματάκια κοτόπουλου και λιαστή ντομάτα, ελαφριά και χορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα μετά το μπάνιο στη θάλασσα.
Υλικά
250γρ. ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 λιαστές ντομάτες
4-5 μικρά ντοματίνια
4-5 μπουκιές βρασμένο κοτόπουλο
½ ποτήρι λευκό κρασί
1/3 ποτηριού γάλα
λίγα φύλλα βασιλικού ή 1 κουταλάκι αποξηραμένου
Εκτέλεση
1.Βράστε τις ταλιατέλες βάσει των οδηγιών στο κουτί.
2.Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τσιγαρίστε το με λίγο λάδι.
3.Κόψτε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες, τα ντοματίνια στη μέση και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
4.Μόλις το σκόρδο έχει τσιγαριστεί, ρίξτε όλα τα υλικά μέσα και αφού τσιγαριστούν, σβήστε τα με το κρασί.
5.Μετά από λίγο προσθέστε το γάλα.
6.Τέλος, βάλτε τα φύλλα του βασιλικού και όσο αλατοπίπερο επιθυμείτε και είστε έτοιμοι.