Λαχταριστή τάρτα με μούρα
Τα διάφορα είδη μούρων είναι και αυτά από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιρού. Μπορεί, αδίκως, να μην είναι τόσο γνωστά αλλά τα μούρα σε συνδυασμό με την ζάχαρη δίνουν την ιδανική γλυκόξινη γεύση στα γλυκά σας. H ακόλουθη συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας ξετρελάνει με τη γεύση της. Yπάρχει καλύτερος τρόπος για να υποδεχτείτε τον Αύγουστο;
Υλικά
500γρ από διάφορα μούρα
1κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
225γρ. αλεύρι
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75γρ. μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα αλλά το βούτυρο να έχει διαλυθεί αρκετά.
2. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, τοποθετήστε στη βάση τα μούρα με την κρυσταλλική και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε από πάνω το μείγμα με το αλεύρι και πιέστε το καλά με ένα κουτάλι. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για ψήστε το για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει από πάνω.
Tip: Σερβίρετε με σπιτικό παγωτό.