Το γλυκό της ημέρας από τον Άκη Πετρετζίκη: Τάρτα λεμόνι πραλίνα
Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στα γλυκά;
Οι τάρτες είναι από τα πιο ωραία γλυκά που μπορεί κανείς να δοκιμάσει καθώς μπορείς να συνδυάσεις πολλές γεύσεις. Και ακόμα περισσότερα φρούτα. Πώς θα φτιάξεις όμως τη συγκεκριμένη τάρτα του Άκη Πετρετζίκη;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
Για τη βάση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ με τα μαχαίρια τα μπισκότα με τα φουντούκια να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμισή μας για αυτόν τον λόγο βάζουμε το ξύσμα και το φουντούκι.
- Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα διάμετρου 28εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, και με τα χέρια μας ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε.
- Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Η συνέχεια στο akispetretzikis.com