Συνταγή για γιουβέτσι στη χύτρα ταχύτητας
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για να πετύχεις το πιο νόστιμο γιουβέτσι.
- Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι στη χύτρα και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τη δάφνη, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, τη ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, το νερό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
Η συνέχεια στο akispetretzikis.com