Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά
Φέρτε την Κίνα στην κουζίνα σας και δοκιμάστε να δώσετε μια γλυκόξινη γεύση στο διαιτολόγιό σας.
Υλικά
Ρύζι βρασμένο
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
3 / 4 φλιτζάνι νερό
1 κομπόστα ανανά
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές ή και τα δύο
Εκτέλεση
1.Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι και ραντίστε το με αλάτι και πιπέρι.
2.Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με νερό που θα καλύψει το κοτόπουλο ίσα ίσα για περίπου τριάντα λεπτά.
3.Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, χυμό από ανανά (περίπου 1 φλιτζάνι) και ανακατέψτε.
4.Προσθέστε τη σάλτσα στο κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
5.Προσθέστε πιπέρι και κομμάτια ανανά και μαγειρέψτε για ακόμη δέκα λεπτά περίπου.
6. Σερβίρετε πάνω από βρασμένο λευκό ρύζι.
Τips
1. H ποσότητα χυμού ανανά και κομματιών εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε να έχει η σάλτσα σας και πόσο έντονη θέλετε να είναι η γεύση του ανανά.
2. Τις πιπεριές ρίξτε τες στο τηγάνι, ανάλογα με το πόσο τραγανές τις θέλετε. Καλύτερα μαζί με τα κομμάτια ανανά.
3. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και καλαμπόκι ή γάλα καρύδας και γενικά να πειραματιστείτε.