Η πρασόπιτα του Άκη Πετρετζίκη: Δες πώς θα την πετύχεις
QUEEN.GR
Ανανεώθηκε:
Θες μία συνταγή για πρασόπιτα που να σου θυμίζει αυτή της μαμάς σου; Μόλις τη βρήκες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
- Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες 1-2 εκ. και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά ώστε να φύγει η πικρή γεύση από το πράσινο μέρος του πράσου.
- Σουρώνουμε και τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα και σοτάρουμε.
- Κόβουμε τα σέλερι σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν
Βρες τη συνταγή στο akispetretzikis.com
Related
Bloggers
01
10