Λαδένια από τον Άκη Πετρετζίκη
Τι μαγειρεύει για εμάς σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά, αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, για 5-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα χρειαστεί από 30-90 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Δες τη συνταγή στο akispetretzikis.com