Συνταγή για γλυκό: Μπαμπάς
Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει ξανά τα μαγειρικά του μαγικά.
Για τον μπαμπά
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα πορτοκαλιού, τη μαγιά, το μέλι, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε δυνατά για 4-5 λεπτά. Το μείγμα στο τέλος θα είναι υδαρές.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα 23 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος του για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Βρες την υπόλοιπη συνταγή στο akispetrezikis.com