Συνταγή για μακαρόν με ιταλική μαρέγκα
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μακαρόν.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια της γκανάς, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Αφαιρούμε τη γκανάς από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Bρες τη συνταγή στο akispetretzikis.com