Πώς θα φτιάξεις τα δικά σου homemade κουλούρια Θεσσαλονίκης
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο να φτιάξουμε τα δικά μας κουλούρια Θεσσαλονίκης.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
- Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη (το αλεύρι σκληρό, το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη και το αλάτι) και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο.
Διάβασε την υπόλοιπη συνταγή στο akispetretzikis.com