Σαλάτα με παντζάρια, φινόκιο και ρικότα
Προτείνει... ο Άκης Πετρετζίκης
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε τα παντζάρια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Κόβουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα.
- Περιχύνουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Δες τι άλλα υλικά χρειάζεσαι στο akispetretzikis.com