Πώς θα φτιάξεις υγιεινό sushi αλά Ελληνικά όπως η ειδικός
Το sushi το ελληνικό, το υγιεινό.
H ειδικός Δήμητρα Γλυνού είχε μια τέλεια ιδέα για ελληνικό sushi, για να αποφύγεις τις θερμίδες της soya sauce ή το καφτερό γουασάμπι. Η ιδέα είναι απλή και υγιεινή.
Αντί για φύλλο φυκιού, βάζουμε λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού, και η κόλλα για να πέσουν πάνω τα ντοματίνια και οι ελιές είναι το χούμους.
Υλικά για 4-6 μερίδες
1 μεγάλο αγγούρι
1φλ. χούμους
100γρ. θρυμματισμένη φέτα
1φλ. ψιλοκομμένες ελιές
1φλ.. ψιλοκομμένες ντοματίνια
Άνηθος
Λεμόνι
Οδηγίες
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές επίπεδες λωρίδες. Τοποθετούμε τις φέτες σε χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσουμε την υπερβολική υγρασία.
Σε μια επιφάνεια κοπής ή καθαρή επιφάνεια, τοποθετούμε δύο φέτες το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα χούμους πάνω από κάθε φέτα και στη συνέχεια πασπαλίστε φέτα, ελιές, ντοματίνια και άνηθο. Κάνουμε ρολάκια τις φέτες αγγουριού και προσθέτουμε χυμό από λεμόνι.
Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/