Moelleux ταψιού: η σοκολάτα στο απόγειό της

Moelleux ταψιού: η σοκολάτα στο απόγειό της

Σοκολάτα η θεϊκή!

Υπερ-σοκολατένιο moelleux ταψιού για να μην μπορεί ν' αντισταθεί κανείς!

Χιονισμένο τοπίο σήμερα στην Αθήνα και τι άλλο θέλουμε για να νιώσουμε την απόλυτη ευχαρίστηση; Μα φυσικά μια σοκολατόπιτα διαφορετική απ' όσες έχουμε συνηθίσει ως τώρα.

Δες τα υλικά και ξεκίνα να την ετοιμάζεις:


Για το moelleux

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • βούτυρο
  • κακάο

Για τη γκανάς

  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα αλάτι

Δες όλη τη συνταγή στο akispetretzikis.com